Adrienne Stephan

A hősnőm hangja a fejemben

Ludányi Bettina írónő regényét olvastam

2018. március 16. 20:26 - AdrienneStephan

Ludányi Bettina írónő abban a megtiszteltetésben részesített, hogy cserébe az ő regényéért, amely Az egyetlen menedék címet viseli, elfogadta az én, Felperzselt a hőség, elvakított a napfény című könyvemet. Elolvastuk tehát egymás alkotását, és úgy gondolom nem túlzás kijelenteni, hogy mindketten egy-egy jó élménnyel gazdagodtunk.

Bettina értékelését az első regényemről itt találhatjátok.

Az én élménybeszámolóm pedig, íme:

„Tudod milyen rettegve a párnára hajtani a fejed? Sikoltozva felébredni az éjszaka közepén?

Anabelle Wilson tudja. A támadás óta csupán árnyéka egykori önmagának. Kétségbeesetten próbál felejteni, de a torkában lüktető félelem és a szeme előtt villogó képek arról a borzalmas éjszakáról nem engedik továbblépni. Senki nem tudja, mi állhat a támadás hátterében. Anabelle-t nem hagyják nyugodni a fejében kavargó kérdések, de amikor feltűnik egy ismeretlen, feketébe öltözött férfi a lakása előtt, már tudja, hogy valódi célponttá vált.

Egyetlen ember van csupán, aki képes megadni a biztonságot, aki mellett megnyugszik, és akinek az érintése képes elvenni a borzalmas emlékeket. Nathaniel Clark nyomozó már évek óta bezárta szívét, de Ana közelsége és személye újra életre hívja lelkében a szerelmet.

Az egyetlen menedéket olvasni olyan volt, mint felülni egy érzelmi hullámvasútra, ahol az érzelmek szívbemarkolóan őszinték, az ülés kényelmes, az utazás pedig viszonylag gyors, hiszen teljesen magával ragadó!

28946709_1643762902327445_1022918300_o.jpg

Ana karakterét nagyon megkedveltem, tetszett, hogy a kemény belső harcai mellett ennyire bátor tudott maradni, még akkor is, ha ezt önmagáról nem hitte el igazán. Izgatottan vártam, hogyan küzd meg a rá nehezedő stresszel és félelemmel, miközben lassacskán egy új, pozitív érzelem is szárnyat bont a lelkében: a mindent elsöprő vonzalom érzése. Amellett, hogy legjobb barátnője és a főnöke is támogatást nyújtanak számára ebben a nehéz időszakban, ez az új ismeretség valami különös fényt jelent neki a rettegés sötétjében.

Ludányi Bettina remekül megfogta az íróvá válás és az írói lét lényeges momentumait: a motivációt, a bizonytalanságot, az elszántságot, az érzést, mikor elakadunk, és úgy érezzük, nincs tovább, az elismerés zavarba ejtő mégis édes ízét, és azt, hogy néha képesek vagyunk elveszni a részletekben.

Megtalálni önmagunkat – ehhez néha egy egész élet is kevés. Megtenni ezt akkor, mikor már nem az első alkalommal tévedtünk el – hatalmas feladat. Ez a regény megmutatta számomra, hogy megéri küzdeni az életünkért, állni a sarat, és kilépni a bizonytalanság árnyékából, legyőzni a magunk alkotta démonokat.

Ajánlom a könyvet azoknak, akik

  • kedvelik a romantikus krimiket
  • egy kis izgalomra vágynak
  • szívesen olvasnak az író létről és belső küzdelmekről
  • egy tehetséges magyar írónőtől szeretnének olvasni

Ludányi Bettina megtalálható az alábbi linkeken:

Facebook: https://www.facebook.com/irokkozott/

Blog: http://irokkozott.blogspot.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adriennestephan.blog.hu/api/trackback/id/tr2113744280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása