Adrienne Stephan

A hősnőm hangja a fejemben

Nyomodban - Te követed őt, vagy ő téged? Egy újabb lebilincselő élmény Ludányi Bettina írónő tollából

2019. szeptember 29. 19:42 - AdrienneStephan

Az írónő ezúttal sem okozott csalódást: a Nyomodban izgalmas és érzelmekkel teli sorokon keresztül vezet végig, hogy aztán a végén ismét behúzzon a csőbe.

Te megszegnéd a törvényt, ha egy élet lenne a tét?

Daisy Carvalho Serra rendőrségi tanácsadó egy gyilkossági nyomozásban. A mostani eset elkövetési módja kísértetiesen hasonlít egy korábbi ügyére. Csakhogy az akkori sorozatgyilkos már halott.

Oliver Walsh, egy helyi bűnszervezet vezetője, vádalku fejében segíti a helyi erőket az információszerzésben. Ám a rendőrök közül valaki még nála is sokkal többet tud, mint amennyit megoszt társaival.

Vajon ki az, honnan tud ennyit és mi a célja a hallgatással?

Hogyan birkózik meg Daisy a hátborzongató hasonlósággal?

Milyen messzire megy el a gyilkos, ha a bosszúvágy hajtja?

Először is: örömmel vettem az utalást az írónő korábbi, Mennem kell című regényéből. Imádom az ilyen fajta visszatekintést, ami felidéz egy korábbi remek olvasóélményt!

71092619_462831927649117_5350551943892697088_n.jpg

Daisy előélete már önmagában leköti az olvasó figyelmét. A történet során többet és többet tudunk meg a múltjáról, ami számomra annyira érdekes volt, hogy sosem bizonyult elégnek. Bettina ismét egy erős női karaktert mutat be nekünk, aki a múltbéli démonjai ellenére - vagy pontosan miattuk – szilárd elhivatottsággal küzd a céljaiért.

Oliver karaktere nagyon is szerethető. Annak ellenére, hogy pengeélen táncol, megőrzi a humorát és képes a megoldandó ügyre koncentrálni, már amikor Daisy nem vonja el a figyelmét. Megtestesíti egyben az erős védelmező és a gyengéd, mégis acél akaratú férfiideált.

A regény egyik fő irányvonala, hogy pszichológiai szempontból közelíti meg az embereket, de leginkább a gyilkos személyét. Maga a nyomozás menete és a karakterek kidolgozottsága mellett a pszichológiai vonal egyenesen tökéletessé varázsolja az olvasás élményét.

Mindezek mellett, ha ez nem lenne elég, a befejezés hatalmasat csattan! Kedves Bettina! Aú!

Izgatottan várom a regényhez készült novellát, a Fantomot, továbbá az írónő következő regényeit, amelyek mind nagyon ígéretesnek bizonyulnak!

 

Ajánlom a könyvet azoknak,

  • akik kedvelik a bűnügyi krimiket
  • akik szeretik a vakmerő főhősnőket
  • akiket érdekelnek a pszichológia témájú regények
  • akik egy tehetséges magyar írónőtől szeretnének olvasni

Ludányi Bettina írónő blogját itt, Facebook oldalát pedig itt találjátok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adriennestephan.blog.hu/api/trackback/id/tr415182368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása