Adrienne Stephan

A hősnőm hangja a fejemben

Mennem kell - Ismét egy izgalmas utazás a romantikus krimik világába Ludányi Bettinával

2018. augusztus 31. 14:44 - AdrienneStephan

Az írónővel nagy örömömre már a második cserénket bonyolítottuk le az évben. Első regényéről a korábbi bejegyzésemet megtaláljátok itt a blogon. Az ő ismertetőit pedig itt - Felperzselt a hőség, elvakított a napfény - és itt - Körülölel a vihar - olvashatjátok el, ha eddig még nem tettétek.

A beszámolóm pedig, íme:

Van ​különbség bűn és bűn között? Isabella da Silva bűnügyi újságíróként dolgozik az Egyesült Államokban. Egy magánéleti válság és egy múltban elszenvedett tragédia miatt egyik nap arra ébred, hogy nincs maradása, ezért Barcelonába költözik. A sors úgy hozza, hogy belebotlik egy égszínkék szemű, veszélyes kinézetű idegenbe. De vajon tényleg véletlen volt ez a találkozás?

Bella azt hiszi, hogy új életet kezdhet a városban, közben pedig fogalma sincs arról, milyen szörnyek lesnek rá Barcelona sötét sikátoraiban. Minden erejével azon van, hogy megszabaduljon a veszélytől, a bűn mégsem ereszti. A Mennem kell egy lenyűgöző, érzelmes és váratlan történet egy fiatal lányról, aki választani kényszerül az eszméi és a szerelem között. Hiába menekült el otthonról, újra szembe kell néznie a gyengeségeivel, a múlttal és a gonosszal. Vajon képes lesz meglelni önmagában az erőt?

Bella karaktere bevallom, eleinte idegen volt számomra. Aki olvasta az írónő első könyvét, azt hinné, tudja, mire számítson, de ez nem így van. Bella más értékeket rejt, mint Ana, Az egyetlen menedék főhősnője, annak ellenére, hogy több közös vonásuk is van.

Isabella da Silva nem tétlenkedik. Ha a fejébe vesz valamit, kevés dolog van a Világon, ami eltántoríthatja céljától, legyenek azok veszélyes bűnözők vagy valaki, aki iránt ellenállhatatlan vonzalmat érez. Megküzd önmagával is, ha kell. Ez fogott meg benne igazán: kifelé minden helyzetben határozott, és hű önmagához.

Ezúttal is sikerült azonosulnom hősnőnkkel, mint írónővel: akár az elhivatottságról, a lelkesedésről, vagy a nehézségekkel való megküzdésről volt szó, nem beszélve az írói lét azon részeiről, mikor egyszerre nevetnél és sírnál…

mennem_kell.jpg

Ludányi Bettina második regényében minden sarkon meglephetnek minket. Elragadó, ahogy az írónő párhuzamot von a belső vívódás és a bennünk tűzként lobogó bátorság között. Megmutatja, hogy mindenki retteghet valamitől, az embernek mégsem muszáj elviselnie az őt körülvevő borzalmakat: megéri küzdeni és újrakezdeni, még akkor is, ha mindent kockára kell tenni ennek érdekében.

Van különbség tehát bűn és bűn között? Határozottan! Mi lehet az? Olvasd el Ludányi Bettina Mennem kell című regényét, és derítsd ki magad…

 

Ajánlom a könyvet azoknak, akik

  • nem riadnak vissza egy erős és talpraesett főhősnőtől
  • kedvelik a romantikus krimiket
  • egy kis izgalomra vágynak
  • szívesen fedezik fel Barcelonát más szemén keresztül
  • egy tehetséges magyar írónőtől szeretnének olvasni

Ludányi Bettina írónő blogját itt, Facebook oldalát pedig itt találjátok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adriennestephan.blog.hu/api/trackback/id/tr8814214001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása